Fejlesztések a tasnádi plébánián

Fejlesztések a tasnádi plébánián

A tasnádi római katolikus Szűz Mária Szent Neve templom felújítása 2010 óta lépésről-lépésre haladt, míg 2022 májusában, a belső munkálatok befejeztével Böcskei László megyéspüspök megáldotta. A munkák kivitelezése megerősíti a még aktív közösséget abban, hogy amit összefogással és áldozatos munkával őseik építettek, azt karban tudják tartani, élettel betölteni, méltón továbbadva a fiatal generáció számára.

A Magyar Kormány Bethlen Gábor Alapjának támogatásával további megvalósításoknak is örvendhetnek. Sikerült a liturgia énekei számára énekvetítő rendszert felszerelni. A laptop és videóprojektor használata mellett, a közösség új kántora, Fejér Mátyás immár teljes pompájában szólaltathatja meg a felújított orgonát.

Az Angster József által Pécsett 1870-ben épített orgona egy manuálos, mechanikus traktúrájú, 6 regiszteres, pedálműves. 21 évvel ezelőtt új 8′ lábas fémregiszterre cserélték ki a bádog sípokat, a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra jóvoltából. Albert József kolozsvári orgonaépítő nagy szakértelemmel végezte el a javítási, tisztítási és hangolási munkálatokat.

Hálás köszönet a Magyar Kormánynak a támogatásért, amivel a kis közösség közös imáit szebbé, liturgiáját gazdagabbá tették.

Czumbil Bernadette