Házasság hete 2024

Házasság hete 2024

2024. február 18.

A családok pasztorációjáért felelős iroda a 2024. február 11-18. között tartandó házasság hetére a következő programot állította össze:

A házasság hete február 11-én, vasárnap veszi kezdetét. Egyházmegyei nyitóeseménye a 18 órakor, a várad-újvárosi templomban tartandó szentmise lesz, melynek szónoka Ft. Szénégető István lesz. Ezen a napon minden plébániatemplomban a szentmisében nyissuk meg a házasság hetét. Mondjunk el egy erre a célra fogalmazott imát, vonjuk be a liturgikus szolgálatba a házaspárokat, gyermekeket, a családokat. Egy szentképpel, egy imakártyával ajándékozhatjuk meg a családokat.

Február 13-án, kedden, 19-22 óra között filmvetítést szervezünk a püspöki palota alagsorában.

A házasság hetének rendezvényei közé iktattuk a régiós imaesteket. Az esperességek támogatásával négy imaestet tervezünk:

  • február 14-én, szerdán, 19-20 óra között a nagyváradi székesegyházban;
  • február 15-én, csütörtökön, 18-19 óra között Érmihályfalván;
  • február 16-án, pénteken, 18-19 óra között Szilágysomlyón;
  • február 17-én, szombaton, 18-19 óra között Nagyszalontán.  

A hét folyamán, csütörtökön, pénteken és szombaton 14-17 óra között a püspöki palotát is meg lehet látogatni, tematikus, a házaséletre mutató impulzusok kíséretében. Az ilyen látogatásokra előzetes regisztráció szükséges.

Február 18-án, vasárnap, zárul a házasság hete. Minden plébániatemplomban imádkozzanak a házaspárokért, a családokért. Ekkor lehet megáldani azokat, akik az elmúlt évben kerek házassági évfordulót ünnepeltek. Kreativitásunk és törődésünk jeleként tegyük emlékezetessé ezt a napot a családok számára (emléklap, imakártya, rózsafüzér, imakönyv, egy szál virág, stb.)

(kivonat az 2024/I. számú körlevélből)