Nagyböjti triduum Tasnádon

Nagyböjti triduum Tasnádon

2022. március 13.

Nagyböjti lelkigyakorlaton vehettünk részt Tasnádon, március 11-13 között. Az évről évre megszervezett triduum célja, hogy lelki útravalót nyújtson a híveknek a nagyböjt idejére. Az idei három napban Fábry Kornél atya szavai szolgáltak útmutatásul.

Kornél atya péntek délután hat órától mutatott be szentmisét, amelynek homíliájában a böjtölés miértjére világított rá. A szombati nap zsúfolt programjában találkozott a hittanosokkal – két csoportban –, majd a papsággal, délután pedig a plébánia keretében működő lelkiségi csoportokkal és a pedagógusokkal. A szombat esti szentmisében a boldogság témáját boncolgatta, kitérve arra, mit jelent a boldogság, melyek lehetnek boldoságunk akadályai és hogyan érhetjük el a boldogságot.

A szombati nap programjának része volt egy találkozás a plébánia családjaival a nemrég elkészült Caritas nagytermében. A nap folyamán vendégeket is köszönthettünk – Mihályfalváról és Szilágysomlyóról. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezéséről, érdekességeiről hallhattak az összegyültek – közel nyolcvan személy – ezen az alkalmon, amelyet közös agapé követett.

A vasárnapi szentmisében, melyet a Mária Rádió is közvetített, a megbocsátás volt a fő téma. Gondolatban az ellenségeinket ismertük fel, valamint a módszereket is arra, hogyan tudunk megbocsátani, és melyek lehetnek a megbocsátás gyümölcsei.

Köszönjük Kornél atya szolgálatát, Ozsváth József atya szervezését, valamint mindazok áldozatos munkáját, akik igyekeztek szebbé tenni ezt a három napot.

Fejér Mátyás-Árpád