Fonódjunk össze a szeretetszövetségben! Schönstatti családnapok Vársonkolyoson

Fonódjunk össze a szeretetszövetségben! Schönstatti családnapok Vársonkolyoson

2022. augusztus 21.

A nagyváradi egyházmegyében második alkalommal szerveztek schönstatti családnapokat, amit augusztus 18-21. között tartottak Vársonkolyoson, 3 nagyváradi és 3 temesvári család részvételével.

A szervezésért a Kovács házaspár, míg a lelki feltöltődésért a magyarországi családmozgalomból érkező Fleischer és Litkei házaspár voltak felelősek. Végig kísért bennünket Oros Roland újmisés atya és Böbe nővér, akik aktívan bekapcsolódtak a lelki programokba és a gyerekekkel való foglalkozásba is.

 

A vasárnap déli záró misét Ft. Karácson Tibor, az Érdélyi Mária Rádió műsorigazgatója celebrálta, ahol egy nagyváradi házaspár összefonódott a Szűzanyával a szeretetszövetség kötelékében.

Sokat jelentett számunkra ez a családos tábor, hisz fáradt és gondokkal telt lélekkel jöttünk és feltöltődve távoztunk. Szükségünk volt egy újabb lelki löketre.

A táborban résztvevő két előadó házaspár, pont aktuális, az életünkre jellemző problémákról beszélt fel mint például a házasságunk munka, összeveszés-kibékülés, egység a házasságban, a gondviselésbe vetett gyakorlati hit jelentősége a családunkban,  illetve a gyereknevelésről is megosztották tapasztalataikat és élményeiket. Feldolgoztunk közösen egy Kentenich atya tanulmányt is ami a Szűzanya hősies hitéről szólt. Az előadások után, minden házaspár elvonulhatott megbeszélni a hallottakat és saját életükkel párhuzamba helyezni. A gyerekfelvigyázóknak hála, gyerekmentesen tölthettek a párok néhány órát, így megkönnyítve a párbeszédet egymás közt. Sikerült újra  felismerni  a témák kapcsán hibáinkat és tanácsokat kaptunk a kiküszöbölésükre is.


A családok közös reggeli/ebéd/vacsora ideje és a kirándulások remek alkalmak voltak a csoportos kikapcsolódásra.
Különösképpen kiemelném az esti megosztó köröket, amikor a házaspárok gyerekmentesen leülhettek egymással is, és együtt nagy körben megosztották  tapasztalataikat, érzéseiket, azt, hogy a nehéz és súlyosnak tűnő családi helyzetekben hol ismerték fel a Jóisten gondviselését, igy jobban megismerve egymást. Lélekemelő volt minden egyes nap. Köszönjük a szervezőknek és az előadóknak ezt a kellemes együtt létét.

      A Bogya család