Szeretettel hívunk a Házasság hetében erre a rendhagyó társas-játékra. Ha lehet, ne olvassátok el előre mind a nyolc nap feladatait, hanem csak az adott nap „kihívását”, de mindképp még a reggeli (vagy délelőtti órákban), hogy legyen időtök rákészülni és teljesíteni. Jó játékot kívánunk!

Vasárnap, február 11.

Gondolat: Szeretem a páromat.

Feladat: Nevezd meg magadban a párod három vagy több olyan tulajdonságát, jellemvonását, amelyet szeretetreméltónak, kedvesnek tartasz! A mai nap folyamán – akár a vasárnapi ebédnél – oszd meg ezt vele! (Ennek fültanúi lehetnek a gyerekek is.)

Hétfő, február 12.

Gondolat: Jó felidézni az első találkozásunkat, az esküvőnket és a nászutunkat.

Feladat: Nosztalgiázzatok! Milyen volt az, amikor először megláttátok egymást? Mesélj el egy vagy több olyan emléket, amely az esküvőtökhöz kapcsolódik! Lehet ez egy jó alkalom újra elővenni az esküvői képeket, videót… (Akik még nem vagytok házasok, gondoljatok vissza együtt-járásotok egyik évfordulós, ünnepi alkalmára. Oszd meg, milyen volt neked, hogy érezted magad, mi vált fontossá akkor és ott.)

Kedd, február 13.

Gondolat: Kapcsolatunkban fontos a gyengédség és a romantika.

Feladat: Töltsétek együtt a ma estét! Ha megteheted, vidd el ma a kedvesed egy romantikus vacsorára, vagy lepd meg otthon a kedvenc ételével, de akár együtt is elkészíthetitek a vacsorát, és tegyétek meghitté az együtt töltött időt…

Szerda, február 14.

Gondolat: Vannak közös értékeink, céljaink, hitünk.

Feladat: Írjátok le külön-külön kapcsolatotok tíz legfontosabb értékét, majd hasonlítsátok össze. Vajon ezek közül, mi a közös? Nevezzétek meg vagy keressétek meg azt a közös célt (ez lehet akár lelki, akár fizikai célkitűzés), amelyikért a következő fél évben mindketten tenni fogtok és örültök neki.

Csütörtök, február 15.

Gondolat: Kapcsolatainkban nagy ereje van a humornak.

Feladat: Értékelitek-e egymás humorát? Lehet, hogy már rég nem nevettetek együtt, mert sok keserűség ért az elmúlt időszakban? Nézzetek meg közösen egy vígjátékot, és hagyjátok, hogy a nevetés oldja fel bennetek a feszültséget és hozzon közelebb titeket egymáshoz! (Néhány filmjavaslat, amely megtalálható a youtube-on is: Koccintsunk a szerelemre, Keresd a nőt!, Nász-ajánlat (videa), Cicaharc egy kutyáért, Délutáni szerelem)

Péntek, február 16.

Gondolat: A házasság olykor küzdelmes, de megéri megküzdeni a kapcsolatért.

Feladat: Gondolj vissza egy olyan nehéz időszakra, amelyet közösen vészeltetek át! Beszélgessetek erről kicsit, hogyan éltétek meg… Gyújtsatok meg egy gyertyát, és adjatok hálát, hogy a gondviselő Isten átvezetett benneteket ezen.

Szombat, február 17.

Gondolat: Vonzódom a társamhoz.

Feladat: Gondolj a párodnak azon fizikai adottságaira, amelyek nagyon tetszenek neked! Keress valamilyen kreatív módot, hogy kifejezd ezt neki a mai nap folyamán…

Vasárnap, február 18.

Gondolat: „Valaki” összehozott minket, „Valaki” vigyáz ránk.

Feladat: Szánjatok ma időt a megállásra, hálaadásra, egymásért való imára. A mai szentmisét, istentiszteletet felajánlhatod a párodért, Isten áldását kérve kapcsolatotokra, hogy Ő erősítsen meg abban, amiben gyengék vagytok, és tegye teljessé közös életeteket, szentelje meg mindennapjaitokat.

Köszönjük, hogy részt vetettek ebben a különleges társas-játékban! Bíztatunk, hogy készítsetek kettőtökről egy friss, közös fotót, és helyezzétek el a családi albumban. Ha pedig szívesen megosztanátok másokkal is, küldjétek el a pasztoralis@varad.org e-mail címre, és írjátok meg mellé néhány sorban, mit adott a kapcsolatotoknak ez a közös „játékkal” eltöltött hét.